Peygamberimiz Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-'in kişisel ve ahlâkî özelliklerini içeren kısa ve özlü bir kitaptır. Yazar, her müslümanın, Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'den öğrenip almaya gayret etmesi gereken O'nun âdâbını,mütevâzilik,yumuşak huyluluk,cesurluk ve cömertlik gibi O'nun birtakım ahlâkını bu kitapta açıklamaktadır.
Author: Muhammed Cemil Zeyno
Reveiwers: Muhammed Şahin
Translators: M.Beşir Eryarsoy
Publisher: Guraba Yayınevi
-
Author: Salih b. Fevzan el-Fevzan
Translators: Muhammed Şahin
Publisher: Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Source: http://www.islamhouse.com/p/815
Author: Abdullah b. Abdulhamid el-Eseri
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Source: http://www.islamhouse.com/p/837
Şeyhulislâm İbn-i Teymiyye -Allah ona rahmet etsin-, bu mükemmel kitapta Allah'ın dostları ile şeytanın dostları arasındaki farkları ve her birinin diğerinden ayrı olan özelliklerini, Allah Teâlâ'nın şu sözü ışığında zikretmiştir: "Size, şeytanların kimlere indiğini haber vereyim mi? Onlar, çok günâh işleyen yalancılara inerler. Bunlar, şeytanlara kulak verirler; çoğu yalancılardır. " (Şuarâ Sûresi: 21-23) Bu âyetler, şeytanın dostlarını açıklamaktadır. Rahman'ın dostlarına gelince Allah Teâlâ onlar hakkında şöyle buyurmuştur: "Haberiniz olsun ki, Allah’ın dostlarına hiçbir korku yoktur; mahzûn olacaklar da onlar değildir. Onlar, îman edenler ve takvaya ermiş olanlardır. Dünya hayatında da âhiret hayatında da müjde onlaradır. Allah’ın sözlerinde hiçbir değişme yoktur. İşte en büyük kurtuluş budur ." (Yunus Sûresi: 62)
Author: Şeyhul-İslam İbn-i Teymiyye
Reveiwers: Muhammed Şahin
Translators: Harun Yıldırım
Publisher: Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Source: http://www.islamhouse.com/p/922
Bu kitap, ilim tahsilinde şu önemli kuralları içermektedir: 1. İlim talep etmenin yolları iki türlüdür: -İlmi, âlimlerden öğrenmek ve ilim ehline sormak. - İlim öğrenirken niyeti düzeltmek. 2. Her müslümanın ilim öğrenirken dînden ilk öğrenmesi gereken husus: - Îmân fıkhı. - Ahkâm fıkhıdır. 3. Akîdeyi, selefin metoduna göre öğrenmek. 4. Fıkıh ilmini öğrenmek. 5. Taassub ve donukluktan sakınmak. 6. İlmin en gereklisinden başlamak. 7. İlim basamaklarını sırayla çıkmak. 8. ilim, ilim ehlinden alınmalıdır.
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Guraba Yayınevi